Ny resa söderut för Uppsala

Det är en ny och tuff bortamatch som står på schemat när Uppsala Basket under tisdagseftermiddagen beger sig till Huskvarna.

Nässjö i fredags, Huskvarna ikväll när Uppsala Basket under tisdagseftermiddagen beger sig till Huskvarna Sporthall för kvällens möte med tabellsjuan, tillika nykomlingen Wetterbygden Stars.

Kvällens möte blir det fjärde lagen emellan och samtliga av de tidigare tre har slutat i segrar för nykomlingarna. Den ena betydligt större än de andra två. De båda bataljerna i Fyrishov var jämna historier, men där det till slut, vid båda tillfällena, var bortalaget som drog det längsta stråt och när det kommer till det föregående mötet i Huskvarna Sporthall, så var det från Uppsalaögons håll en riktig mardröm. 37-31 i halvtidspaus slutade med en förkrossande hemmaseger, 92-56. Detta efter att Uppsala i den andra halvan av matchen stått för en defensiv kollaps och nu hoppas Axel Nordström, med flera på att kunna revanschera sig. 

Wetterbygden har precis som Nässjö, kanske inte ligans bredaste lag, men med spelare som Joaquin Portugues, Guim Exposito, Waly Niang, Jonathan Peleg och den amerikanska duon i form utav Christopher Dunston och Kyle Rowley så har man styrka i såväl tresekunders-området, som från trepoängs-land och det är inget snack om att det från bortalagets håll, om man ska kunna rå på nykomlingarna, krävs en hundraprocentig insats. En insats som man dessvärre på nytt får göra utan Mannos Nakos (jobb), Teymor Shukur-Johansson (sjuk) och Robert Bolander (skada).

Matchen ser du precis som vanligt hos https://sblplay.se/ med start 19:04.

Foto: Daniel Carlstedt

HARD - SMART - TOGETHER!