WebbTV: Uppsala Basket - Sundsvall Dragons

Här hittar ni länken till kvällens webbTV-match mellan Uppsala Basket och Sundsvall Dragons. Sändningen startar strax före kl 19:00.

Det är två formstarka lag som brakar samman i Fyrishov på tisdag kväll. Sundsvall Dragons går som tåget och har krossat både Borås Basket och Jämtland Basket de senaste två matcherna. Uppsalasonen Jonathan Person har hittat sin roll i coach Öqvists spel och serverar Jakob Sigurdarsson och Michael Lindkvist med mackor.

Bland forwards har Hlynur Baeringsson som vanligt varit oerhört stark och han är utan tvekan en kandidat till MVP i Basketligan. Men jämte honom har den stora X-faktorn varit Tom Lidén. När Alex Wesby lämnade laget tog Södertäljeprodukten över facklan och han har varit helt avgörande för Sundsvall Dragons.

Han attackerar, tar returer, skjuter treor och nämns som en av spelarna för landslagstruppen i sommar. Hur ska Uppsala Basket då kunna hantera detta?

Först och främst har Uppsala Basket ett av Basketligans bästa försvar. Med Oluoma Nnamaka tillbaka i rotationen och ett lag som har svetsats samman finns få luckor för motståndarna att utnyttja. Uppsala Basket kan spela både snabb basket och mer kontrollerad 5-5-basket beroende på motstånd.

Keith Wright och Dee Ayuba har gått från klarhet till klarhet och kapten Rickard Eriksson likaså. Det är ett lag som har vunnit sju raka matcher, däribland tuffa matcher mot Norrköping och Borås där laget verkligen krigat sig till segrarna. En egenskap så god som någon när slutspel vankas.

Missa inte denna fight mellan två av Sveriges för närvarande absolut bästa lag. Matchen startar kl 19:04 i Fyrishov.

 

WEBBTVSÄNDNING UPPSALA BASKET - SUNDSVALL DRAGONS (LÄNK)