KLART: Uppsala Basket signar landslagscenter

2022.01.12

Uppsala Basket förstärker i jakten på slutspel i SBL. Landslagsspelaren Hanna Brych, 24, från Belarus ansluter för att spetsa laget ytterligare.

– Vi har letat länge och haft tålamod med att rekrytera rätt spelare som ska passa in i vårt lag och vi tror vi har hittat vår pusselbit, säger Mady Mahdy, head coach I Uppsala Basket.

Han välkomnar nytillskottet.

– Vi är glada över att Hanna Brych valt att signa med oss och vi ser fram emot att ta emot henne och förstärka laget med en stark och meriterad spelare som Brych.

Hanna Brych kommer närmast från spel med Elazig i den turkiska ligan, där hon bland annat hann spela fem matcher i Eurocup med 4,6 poäng, 3,2 returer i snitt på sina 22 minuter per match. Den 187 centimeter långa belarusiskan från Minsk hade dessförinnan två säsonger i Ryssland med Dynamo Moskva och Kazanochka.I Uppsala Basket tillför Hanna Brych storlek, konkurrens på insidepositionerna – och spets i jakten på ett nytt slutspel i SBL.

– Vi har visat i många matcher hur väl vi tävlar oavsett placering på motståndet och spelat jämnt med både jämna vinster och förluster. Nu siktar vi på fler vinster för att även denna säsong nå slutspel, säger Mady Mahdy.

Hanna Brych fanns med Belarus trupp i EM-slutspelet i somras och var bland annat med och stoppade Sverige från att ta en historisk semifinalplats.Landslagsspelaren ansluter till Uppsala Baskets trupp under nästa vecka och är förhoppningsvis spelklar till den viktiga bortamatchen mot Södertälje lördag 22 januari.

Kategorier: Uncategorized
Lag: Damer