– ”Kommer hjälpa oss med framförallt poänggörande”

2022.11.21

Två veckor har gått, men under måndagskvällen är det äntligen dags för Fyrishov att slå upp portarna på nytt. Detta då Uppsala Basket och debuterande Anthony Mathis ställs mot tuffast möjliga motstånd, nämligen serieledande Borås Basket.

Ja, måndagens hemmamatch mot serieledande Borås Basket blir knappast någon enkel uppgift. Tio spelade omgångar har för head coach Henrik Svensson och hans mannar, renderat i lika många segrar och således så är man förstås suveräna serieledare.

I bortalagets trupp så hittar vi förutom Uppsalabördige Andreas Person, spelare som Ludvig Johansson, Fredrik Andersson, försvarsspecialisten Simon Gunnarsson och John Brändmark. Addera dessutom import-kvartetten i form av comeback:ande Chris McKnight, Anton Cook, Bodie Hume och hela SBL’s assistliga-ledare Ryan Logan, så kan man lugnt konstatera att det i truppbygget finns allt från kontinuitet till spets och rutin. Närmast kommer man från en mycket övertygande seger i hemmamatchen mot Nässjö Basket, 102-78 i en match där tidigare nämnde Chris McKnight med sina 22 poäng, blev stor segerorganisatör.

För Uppsala Baskets del då? Jo, efter torsdagens tunga kväll och smäll i Östersund, så kom det under lördagseftermiddagen lite glädjande besked. I en utdragen process så står det nu äntligen klart att Anthony Mathis är spelklar och redo för debut i samband med måndagskvällens drabbning i Fyrishov. Ett mycket välkommet och glädjande besked som förhoppningsvis kan bidra med ny energi och kanske framförallt, offensiv spets för ett Uppsala Basket som både vill och behöver hitta tillbaka på vinnarspåret.

”Våra motståndare spelar en väldigt effektiv basket där framförallt trepoängsskyttet sticker ut med 40p/match på nästan 40% träffsäkerhet, så att försvara distansskyttet blir en utmaning och ett måste för att ge oss själva en chans till seger. Försvarsmässigt spelar dem ett varierande försvar och släpper i dagsläget in minst poäng i hela SBL (69p/m).” säger head coach Panagiotis Nikolaidis inledningsvis för att sedan gå in på läget i laget.

”Vi kommer från en slät insats uppe i Östersund och det kommer både krävas och förväntas en bättre insats idag. Bollen och kropparna måste förflyttas snabbare i anfall och vi måste förlita oss på skyttet utifrån mer än tidigare. Jalyn Hinton är fortfarande ett par veckor ifrån spel men glädjande är att Anthony Mathis är spelklar och kommer hjälpa oss med framförallt poänggörande. Er support från läktaren betyder mycket för spelarna och tillsammans är vi Uppsala Basket!” säger han avslutningsvis.

Här säkrar du dina biljetter!

Foto: PEBO-Foto

Kategorier: Herrar / Uncategorized
Lag: Herrar