LANDSLAGSMAN TILL UPPSALA BASKET

2022.06.22

Nyligen utexaminerad från Rig Mark och nyligen uttagen i det svenska U20-landslaget. Nu är Melker Delryd, 19, klar för Uppsala Basket.

Guarden har skrivit på för ett år – men ser betydligt längre än så.

– Det känns fantastiskt roligt att få spela för Uppsala Basket nästa säsong. Det känns som att det är något grymt på gång i Uppsala och jag är superladdad att få vara en del av det, säger Melker Delryd.

Melker Delryd kommer att kombinera sitt basketspel med studier på Uppsala universitet och har sökt Niklas Zennströms basketstipendium. Den 197 centimeter långe 19-åringen, med Täby Basket som moderklubb, börjar första terminen på Uppsala universitet i höst.

– Det är en unik möjlighet att kunna kombinera elitbasket med studier och jag är väldigt tacksam att få chansen att ta del av det, säger Melker Delryd.

Melker Delryd har länge varit en av Sveriges stora talanger inom sin årskull (2003). Han skrev på för Norrköping Dolphins som 15-åring, lämnade för att gå tre år på Rig Mark och är nyligen uttagen i det svenska U20-landslaget, tillsammans med bland andra Tom Sanne.

Melker Delryd har därmed blivit uttagen i samtliga svenska ungdomslandslags (U15, U16, U18 och U20) och är nu redo att växla upp på seniornivå.

Steget tas i SBL herr med Uppsala Basket.

– Att spela i SBL herr känns som ett steg i rätt riktning i min basketkarriär. Det kommer dessutom bli oerhört kul att möta den fantastiska Uppsalapubliken i ett fullsatt Fyrishov, säger Melker Delryd.

Melker Delryd spelade 32 minuter per match för Rig Mark i superettan den gångna säsongen och snittade 13,1 poäng, 4,7 returer och 2,6 assist per match.

– Melker är en ung, orädd energispelare som kan ta bollen hela vägen till korgen och som också kan skjuta bra från distans. Defensivt kan han användas på många positioner tack vare sin storlek och framför allt sin atletiska spelstil, säger Uppsala Baskets nye coach Panagiotis Nikolaidis.

Melker Delryd har skrivit på för ett år och med hans namnteckning är fyra spelare under kontrakt inför SBL 2022/23.

Uppsala Basket just nu: Lukas Friberg, Tom Sanne, Niklas Larsson (ny från Köping Stars), Melker Delryd (ny från Rig Mark). Head coach: Panagiotis Nikolaidis (ny).

Kategorier: Uncategorized
Lag: Herrar