LANDSLAGSSPELAREN FÖRLÄNGER MED UPPSALA BASKET

2022.06.15

U20-landslagets guard Tom Sanne förlänger med Uppsala Basket.

Energiknippet är spelare nummer två – efter Lukas Friberg – att förlänga sitt kontrakt efter avancemanget till SBL.

– Det ska bli otroligt kul att ta steget upp till SBL med massor av nya utmaningar. Det är även extra roligt att göra det efter en lyckad säsong med laget i superettan, säger Tom Sanne.

Tom Sanne kommer även fortsättningsvis att kombinera sitt basketspel med studier på Uppsala universitet och har Niklas Zennströms basketstipendium. Den 185 centimeter långe 20-åringen, med Täby Basket som moderklubb, har nyligen avslutat första året på civilingenjörsprogrammet.

– Att få möjligheten att kombinera elitsatsning på basket samtidigt som jag får en utbildning är fantastiskt. Jag är oerhört tacksam att jag får en sådan möjlighet, säger Tom Sanne.

Foto: Peter Bohlin / PEBO-Foto

Konkurrensen på guardpositionen kommer fortsatt att vara tuff i herrlaget – och SBL är dessutom något annat än superettan.

Om det är någon som är redo att ta kampen är det Tom Sanne.

– Att gå upp i ligan innebär att allt kommer vara svårare, vilket gör det hela ännu roligare. Det väntar tuffa kamper på både träning och match och jag ska se till så att vara redo för dem när säsongen drar igång.

Tom Sanne kom till Uppsala från Rig Mark inför den gångna säsongen och snittade 7,9 poäng, 2,5 returer och 2,0 assist per match när Uppsala Basket vann både grundserien och slutspelet i superettan. 

Finalerna inför över 1600 åskådare i Fyrishov minns han tillbaka till med glädje. 

– Stämningen i Fyrishov var magisk under finalserien i superettan. Jag hoppas och tror att stämningen kommer att vara minst lika bra när det är dags för hemmapremiär i höst, säger Tom Sanne.

Tom Sanne är nyligen uttagen i det svenska U20-landslaget som under måndagen inledde sommarens första träningsläger i Södertälje. 

Uppsala Baskets nye coach, tillika förbundskapten för U20-landslaget, Panagiotis Nikolaidis gillar det han ser hos Tom Sanne.

– Tom är en ung, dedikerad basketspelare som kommer hjälpa laget på träning och match med sitt aggressiva bollförsvar och bra beslutsfattande. Tom är också en väldigt omtyckt och uppskattad lagkamrat vilket är något vi värdesätter i vårt lagbygge, säger Panagiotis Nikolaidis.

Tom Sanne har förlängt sitt kontrakt med ett år och med hans namnteckning är två spelare under kontrakt inför SBL 2022/23.

Uppsala Basket just nu: Lukas Friberg, Tom Sanne. Head coach: Panagiotis Nikolaidis.

Kategorier: Uncategorized
Lag: Herrar