MATCH I LULEÅ, HOS SEGERMASKINEN

2021.12.02

Dröm- eller mardrömsmotstånd (välj själv) väntar våra tappra basketkämpar på fredag kväll 3:e december i Luleå Energi Arena. Uppkast 19:00. För oss är Luleå Basket en drömmotståndare. Tänk att få mäta krafterna mot Sveriges i särklass bästa lag för tillfället, vilken dröm. Dessutom fri entré, vilket borde betyda upp emot 1 500 åskådare – inspirerande. Däremot är det inte så lätt att ställas mot en motståndare som vinner sina matcher med 32 poäng i snitt.

Trots några tunga tapp i spelartruppen är Luleå helt överlägset den här säsongen. Lämnat har WNBA-meriterade spelare som ”vår” Chioma Nnamaka, nu åter i modershuset och Margaret Lucas, nu i Italien. Unga stjärnskotten Matilda Ekh och Freja Werth (tillika seniorlandslagsspelare) tillsammans med Mimmi Hahne och Sanna Ström från fjolårets lag har lämnat truppen för college i USA. Kvar i laget finns de tre landslagsstjärnorna från 93-generationen Allis Nyström, Ellen Nysträm och Josefin Vesterberg alla fostrade i Luleå-myllan. Nya i laget är amerikanskorna Bria Goss, närmast från spel i Rumänien och Brooke McCarthy-Williams, som senast spelade i Finland, men även uppträtt i Dallas Wings linne. Forwardspositionerna har förstärkts med landslagsmässiga Fanny Wadling, direkt från college samt Eira Borgh från IK Eos. Provat landslagslinnet har också guarden Sofia Hägg, närmast från Södertälje som tillsammans med Felicia Ponturo-Camaro kompletterar amerikanskorna på bakplan.

Vi flyger naturligtvis upp till Luleå med en stor ”underdog-stämpel” i pannan, vilket egentligen passar oss ganska bra. Inga höga förväntningar, bara gå ut och kämpa och ha kul i en inspirerande omgivning. Vi har naturligtvis inte gett slaget förlorat på förhand. Vi vill verkligen visa basketSverige och Luleå att vi kan eller som coach Mady Mahdy säger inför matchen:

  • Det ska bli en upplevelse att komma upp till Luleå och möta dem i deras hemmaarena. Speciellt för utvecklingen av våra unga tjejer. Nu är Sabrina Haines och Nathalie Lindén inte tillgängliga p.g.a. sjukdom så både Lina Martinelle och systrarna Larsson, Kassandra och Sabrina, följer med upp till Luleå. De kommer att få speltid. Beträffande Sabrina Haines och Nathalie så har de testats negativt för covid-19 och omikron-varianten så det har aldrig varit något alternativ att ställa in eller försöka skjuta på matchen.

Om du inte tar dig till hallen i Luelå ser du på vanligt vis matchen via vår SolidSportkanal, som du hittar här.

Foto: PEBO-Foto

Kategorier: Damer / Uncategorized