NYCKELSPELARE SKRIVER PÅ FÖR UPPSALA BASKET

2022.06.17

Nyckelspelare och startspelare i SBL herr under sju raka säsonger. Nu är Niklas Larsson, 28, klar för Uppsala Basket – som lagets första värvning utifrån.

– Jag är väldigt glad att ha signat med Uppsala Basket och jag ser väldigt mycket fram emot kommande säsong. Klubben har en fin tradition och jag hoppas kunna bidra till att etablera klubben på högsta nivån igen, säger Niklas Larsson.

Den 199 centimeter långe Solnaprodukten har 96 landskamper på ungdomsnivå och 2 landskamper på seniornivå i bagaget och elva raka säsonger i SBL herr bakom sig. Med Solna Vikings, Luleå, Jämtland och Köping. 

Niklas Larsson har varit en startspelare i SBL herr, framför allt som shooting guard och small forward, sedan säsongen 2015/16 och kommer senast från fyra säsonger hos Köping Stars.

– Jag har haft en väldigt rolig och givande sejour i Köping Stars. Några av mina absolut bästa år i ligan har jag haft i Köping och jag vill även passa på att tacka alla supportrar, vänner, spelare och tränare som jag lärt känna på vägen, säger Niklas Larsson, som snittade 7,1 poäng, 2,8 returer och 2,3 assist per match i SBL den gångna säsongen.

I Uppsala Basket återförenas Niklas Larsson med sin tidigare coach i Köping Stars, Panagiotis Nikolaidis.

– Det ska bli väldigt kul att återförenas med Jotti. Det var såklart en stor bidragande faktor till mitt val att spela i Uppsala Basket. Att få spela med några av mina nära vänner är såklart också extra roligt, säger Niklas Larsson.

Niklas Larsson kommer att få en stor roll när Uppsala Basket ska vara etablera sig i SBL herr som nykomlingar kommande säsong. Spetskompetens finns bland annat i hans trepoängsskytte. Niklas Larsson har snittat cirka 40 procent från trepoängslinjen under sina hittills elva säsonger i SBL herr.

– Jag är glad att återförenas med Niklas i Uppsala. Niklas kommer ge oss skytte och balans i anfall och i försvar är han användbar på många olika positioner tack vare hans storlek, säger Panagiotis Nikolaidis, som hade Niklas Larsson som lagkapten i Köping Stars.

– Det här blir Niklas tolfte säsong i SBL och hans rutin kommer vara viktigt för oss både på planen och i omklädningsrummet.

Uppsala Basket just nu (3 spelare under kontrakt): Lukas Friberg, Tom Sanne, Niklas Larsson (ny från Köping Stars). Coach: Panagiotis Nikolaidis (ny).

Foto: Robert Bjarnefeldt

Kategorier: Uncategorized
Lag: Herrar