Nyheter

De senaste nyheterna

🔥 Kevin Grant fortsätter resan med Uppsala Basket 🔥

✅ Från basketettan till superettan till @sblherr . Kevin Grant har varit med på hela Uppsala Baskets nya resa – och den är inte slut än. Nu förlänger den 191 centimeter långe guarden med Uppsala Basket.
– Det känns jättekul att få fortsätta vara med på Uppsala baskets resa. Det ska även bli kul att få spela för Panagiotis Nikolaidis igen, säger Kevin Grant.

🏀 Kevin Grant är fostrad i Norrköping, men har funnits med kring basketen i Uppsala i många år nu. Kevin Grant ingick i Uppsala Baskets ligalag under tre säsonger (2012/13–2014/15) innan han landade i Köping under två år. Nu är 28-åringen klar för sjätte raka säsongen i Uppsalalinnet – som en utpräglad skytt och lagspelare.
– Jag hoppas kunna bidra främst med skytte och mitt försvarsspel. Jag ser väldigt mycket framemot säsongen och att få spela i SBL igen efter några givande år i ettan och superettan, säger Kevin Grant som har varit med på Uppsala Baskets resa från omstarten i basketettan, till avancemanget till superettan till SBL och superettan-finalerna i Fyrishov inför nästan 1700 åskådare. 👀
Nu blir det SBL igen – både för Kevin Grant och Uppsala Basket.
– Äntligen är vi tillbaka i ligan efter flera år med målet att ta oss tillbaka, det känns jättekul och jag hoppas på publikfester i @fyrishov , säger Kevin Grant.

💪 Kevin Grant snittade 5,5 poäng per match på 18 minuter per match i superettan den gångna säsongen, men hade flera höjdpunkter under säsongen. Kevin Grant stänkte bland annat 17 poäng i segermatchen mot AIK, matchen som säkrade grundseriesegern.
Kevin Grant tillför en extra dimension till Uppsala Basket med sitt skytte.
– Kevins fina skytte från distans kommer hjälpa oss hålla rymd i anfall. Förutom skottet är han en även klok lagspelare och kommer bidra med ledaregenskaper tack vare sin SBL-erfarenhet, säger coach Panagiotis Nikolaidis.

Kevin Grant har skrivit på för ett år och är Uppsala Baskets elfte spelare under kontrakt.
👉 Läs mer på uppsalabasket.se
...

🔥 Välkommen hem, Alan Zekovic! 🔥

✅ Nummer tio är tillbaka i Uppsala Basket! Som tionde spelaren i truppen inför SBL-säsongen.
– Jag längtar till att få sätta på mig det röda linnet igen och spela framför vår härliga publik i Fyrishov, säger Alan Zekovic.

Uppsala Basket vann både grundserien och slutspelet i superettan förra säsongen. En spelare som var starkt bidragande till grundseriesegern var Alan Zekovic – som efter tio raka segrar och ett snitt på 16,1 poäng per match utnyttjade sin SBL-klausul i kontraktet när han ersatte sin då knäskadade bror Anes i Jämtland.
Nu är den 198 centimeter långe Uppsalaprodukten hemma igen.
– Det känns bra att vi äntligen kommit fram till ett nytt samarbete. Uppsala är hemma och det är här jag känner mig tryggast, det är här jag vill vara just nu, säger Alan Zekovic.

💪 Den 24-årige guarden/forwarden återförenas därmed med coach Panagiotis Nikolaidis som han hade under sin säsong med Köping Stars 2020/21.
– Jättekul att få återförenas med coach Giotti igen. Jag tror det är bra för hela klubben att få in en coach som Giotti som har erfarenhet på SBL-nivå sedan tidigare, det kan få klubben att lyfta ett snäpp hela tiden.
– Vi har en väldigt bra relation sedan tidigare både i landslagssammanhang och när jag spelade i Köping. Jag ser fram emot att börja jobba med honom igen och lära mig hela tiden för att kunna ta nästa kliv, säger Alan Zekovic.

Panagiotis Nikolaidis lyfter fram Alan Zekovic som ytterligar en spelare som kan spela på flera positioner.
– Alan kommer bli en viktig kreatör i vårt unga lag. Han jobbar alltid hårt och ställer höga krav på sig själv och sin omgivning. Det här blir hans sjätte säsong i SBL och hans erfarenhet både på och vid sidan av plan kommer vara viktigt för oss. Jag är väldigt glad att ha Alan med oss på den här resan vi börjar och vi ser alla fram emot att säsongen närmar sig.

Alan Zekovic har skrivit på för ett år och är Uppsala Baskets tionde spelare under kontrakt inför @sblherr
👉 Läs mer på uppsalabasket.se
...

🏀 Fem coachuppdrag söker coach 🏀

Uppsala Basket växer så det knakar! Nu söker vi fler engagerade coacher för våra ungdomslag till säsongen 2022/23.

Gillar du att utveckla andra genom tydligt ledarskap? Är du en pedagogisk föreningsperson som motiveras av ett basketintresse?
Då kan du bli en del av Uppsala Baskets växande ungdomsförening.

Nu söker vi coacher specifikt för några av våra äldre ungdomslag:
• HU19 nivå 2 (pojkar födda 2004-2005)
• DU17 (flickor födda 2006)
• P08 Sävja (pojkar födda 2008)
• P06 svart (pojkar födda 2006)
• Stadslagstränare flickora födda 2010

👉 Vid intresse och för mer information, mejla klubbchef Mathias Rutegård på mathias.rutegard@uppsalabasket.se

Är du ung ledare signar du förstås upp sig för Uppsala Basket Ledarskapsakademin 2022/23 här:
https://www.laget.se/UppsalaBasket/News/7015396/Anmal-er-till-Ledarskapsakademin-2022-23
...

INBJUDAN: TRY OUT

Uppsala Baskets herrutvecklingslag spelar kommande säsong i division 2 men har målet att liksom vårt damutvecklingslag tillhöra basketettan.
Under vecka 33 har vi try out för vårt division 2-lag.
Tar du plats?

👉 För mer information och intresseanmälan, kontakta våra coacher Dimitris Aristotelous och Leif Ibrahim på leif.ibrahim@outlook.com
...

Säg hej till @jordan_shep13 - kommande säsong spelar han i Uppsala Basket i @sblherr ✅ ...

🔥 Amerikansk poänggörare förstärker Uppsala Basket 🔥

✅ Från bärande roll på college i USA till bärande roll i Uppsala Basket. Uppsala Basket förstärker inför @sblherr med den amerikanske guarden Jordan Shepherd, 25.

Precis som vår första amerikanska värvning, forwarden Jalyn Hinton, kommer Jordan Shepherd direkt från collegespel i USA.
Den 193 centimeter långe guarden är från Asheville, North Carolina, och inledde sin collegekarriär med två år på Oklahoma State, fortsatte med två år hos Charlotte 49ers innan flytten skedde till Kalifornien för det femte och sista året som genomfördes hos California Golden Bears i historiskt starka Pac-12-conference.
– Jordan kommer från en erkänt stark conference med fina meriter. Han skjuter bra från distans, kan avsluta med kontakt och hitta fria lagkamrater. I försvar är han aggressiv på boll och väldigt aktiv ifrån boll, säger Panagiotis Nikolaidis, head coach i Uppsala Basket.

💪 25-årige Jordan Shepherd (född 1997) ledde sitt ”Cal” med 14,6 poäng, 2,9 returer och 2,3 assist per match och blev femma i Pac-12:s poängliga. Shepherds 33-poängsmatch 👀 mot Oregon i februari var säsongsbästa för hela conferencen och i totala poängligan blev han slagen av nyligen NBA-draftade namn som Jabari Walker, Bennedict Mathurin och Johnny Juzang.

Jordan Shepherd får en stor roll när Uppsala Basket ska etablera sig i SBL herr. I Jordan Shepherd får Uppsala Basket en spelare som är van att leda sitt lag både som poänggörare och som ledare på bakplan. En fördel är att han trivs både på position ett och två.
– Vi letade efter en guard som både kan spela fram lagkamrater samt skapa sina egna lägen och de egenskaperna har vi hittat i Jordan, säger Panagiotis Nikolaidis.

🏀 Jordan Shepherd har skrivit på för ett år och är Uppsala Baskets nionde spelare under kontrakt.
Truppen just nu: Lukas Friberg, Tom Sanne, Michael Axelsson Kaltak, Henrik Jädersten, Melker Delryd (RIG Mark), Niklas Larsson (Köping Stars), Jacob Månsson (NJIT, USA), Jalyn Hinton (Southeastern Louisiana, USA), Jordan Shepherd (California Golden Bears, USA). Head coach: Panagiotis Nikolaidis. Ass coach: Dimitris Aristotelous, Leif Ibrahim.

👉 Läs mer på uppsalabasket.se
...

Håll utkik i våra kanaler kring lunch idag!
Vår nionde spelare inför @sblherr är vår andra amerikan. 🇺🇸👀
...

🔥 NU KÖR VI – GAMEPLAN-SOMMARENS FINALVECKA! 🔥

Efter 7 sommarveckor, 35 vardagar och nästan 700 timmar basket inleder Uppsala Basket och Gameplan finalveckan av ”Sveriges största basketsommar” under måndagen.

Fram till fredag 5 augusti är Uppsala Baskets förebildsprojekt öppet med fri basketaktivitet – i Gränby, Gottsunda, Stenhagen och Studenternas IP.

Finalveckans schema:
• Gameplan Gränby:
Måndag 1/8: 12.00–16.00.
Tisdag 2/8: 12.00–16.00.
Onsdag 3/8: 12.00–16.00.
Torsdag 4/8: 16.00–20.00.
Plats: Liljeforsskolans utomhusplan.

• Gameplan Gottsunda:
Måndag 1/8: 12.00–16.00.
Tisdag 2/8: 12.00–16.00.
Onsdag 3/8: 15.00–19.00.
Torsdag 4/8: 12.00–26.00.
Plats: Multisportbanan vid infarten till Stenhammars väg.

• Gameplan Stenhagen:
Måndag 1/8: 12.00–16.00.
Tisdag 2/8: 12.00–16.00.
Onsdag 3/8: 12.00–16.00.
Torsdag 4/8: 12.00–16.00.
Plats: Västra Stenhagenskolan.

• Gameplan 3x3 på Studenternas IP (Uppsala Summer Zone):
Fredag 5/8: 12.00–15.00.

Gameplan-sommaren är en helt öppen verksamhet för alla mellan 6–18 år och genomförs med utbildade förebilder från Uppsala Basket där elitspelare, ungdomsledare och sommarjobbare arbetar tillsammans – varje vardag, varje vecka, hela sommaren.
...

🔥 MISSA INTE SBL-SÄSONGEN 🔥

Dubbla lag i SBL! Det är dags att redan nu säkra din plats på läktaren säsongen 2022/2023.

Se ALLA matcher 2022/23 med Uppsala Basket i SBL dam OCH SBL herr i både USIF Arena & Fyrishov. Vårt mest rabatterade säsongskort hittar du för endast 1595 kr! 👀

👉 uppsalabasket.ebiljett.nu

Hemmapremiär herr: Tisdag 27/9 19.04 vs Norrköping Dolphins i Fyrishov.
Hemmapremiär dam: Söndag 16/10 16.00 vs Mark i Usif Arena.
...

🔥 FELICIA BOSTRÖM 🔥

✅ Det är med glädje vi kan presentera Felicia Boström, precisionsskytten från distans som återvänder till Uppsala Basket, efter två säsonger i Östersund Basket.

Felicia Boström, född 1999 är 175 cm lång och spelar på position 1-3, men helst som shooting guard Hon började studsa bollen med Stockholmspolisens IF innan hon, som 16-åring tog steget över till Solna (sedemera AIK) och spelade där två säsonger, innan hon tog språnget över Atlanten.

Väl hemma efter halvannat år på college blev den nya klubbadressen Uppsala Basket. Det blev sju matcher i linne #8 innan basketligan stängdes. Felicia flyttade inför säsongen 2020-21 till Östersund för studier på Mittuniversitetet och spel med Östersund Basket i damettan. Nu blev det bara tre matcher med laget innan Basketettanserierna stängdes ner p.g.a pandemin. Den gångna säsongen spelade Felicia i Östersund Baskets 30 av 33 matcher i grundserien och slutspelet. Felicia var på plan i snitt 9,5 minuter per match och satte då i snitt 2,5 poäng. Felicia var inte den flitigaste trepoängsskytten i ligan, men när hon väl fick tillfälle var hon den som gjorde det bäst av alla svenskor i SBL med 44% träffsäkerhet.

Felicia själv tycker att det ska bli spännande att återförenas med gamla lagkamrater, som hon egentligen inte släppt taget om utan också umgås med vid sidan av basketlivet. Hon säger bl.a.:
🏀 -”Jag är hur taggad som helst, ser fram emot och är övertygad om att det kommer att bli en kul säsong. Jag ser särskilt fram emot att vara en i trupp med tjejer som jag känner väl och att jobba med den nya coachstaben.”

Coach Chioma Nnamaka välkomnar Felicia och tycker att:
🏀 -”Det känns både roligt och bra att Felicia väljer att ansluta till oss den här säsongen. Hon är en spelare som gör det enkelt för sig, har ett bra skott och spelar bra försvar. Vi behöver en spelare som Felicia och det ska bli spännande att följa henne under säsongen.”

Varmt välkommen tillbaka till Uppsala Basket Felicia!

👉 Läs mer om Felicia och imponeras av hennes trepoängsstatistik på hemsidan:
https://uppsalabasket.se/felicia-bostrom
...

🔥 Jalyn Hinton ska lyfta Uppsala Basket 🔥

✅ Utnämnd till Årets försvarsspelare på college i USA tre år i följd. Nu är den 198 centimeter långe forwarden Jalyn Hinton, 23, klar för Uppsala Basket – som lagets första amerikanska import inför @sblherr .

Jalyn Hinton har en spännande karriär på college bakom sig. Den Bostonbördige 23-åringen (född 1998) inledde sin collegekarriär med två år på Jacksonville, men bytte till division 2-skolan Florida Southern för att få en större och mer utvecklande roll. Jalyn Hinton blev utsedd till Årets försvarsspelare i Sunshine state conference båda åren i Florida och dessutom utsedd till Årets spelare säsongen 2020/21 efter att ha snittat 21 poäng, 10 returer och 3 assist per match.
Inför sitt femte och sista år (2021/22) bytte Jalyn Hinton till division 1-skolan Southeastern Lousiana där han för tredje året i följd blev utsedd till Årets försvarsspelare i sin conference, den här gången i Southland conference. Snittet per match: 14 poäng, 8 returer, 2,5 assist.

💪 Uppsala Basket blir Jalyn Hintons första proffsklubb och head coach Panagiotis Nikolaidis tror på sitt nyförvärv.
– Jalyn är en spelare som är användbar på flera positioner och har sin styrka i försvarsspelet mycket tack vare sin atletism och räckvidd. I anfall är han lagorienterad och har en förmåga att ta sig till korgen samt hitta fria lagkamrater, säger Panagiotis Nikolaidis, som ser Jalyn Hinton som ett perfekt komplement till den redan kontrakterade insideduon Michael Axelsson Kaltak och Henrik Jädersten.
– Vi letade efter en forward som kan komplettera Micke och Henrik med att kunna spela försvar nära korgen men även spela aggressivt försvar ute på golvet. Jalyn har även kapaciteten att skapa sina egna lägen och vara en spelfördelare från sin forwardposition, säger Panagiotis Nikolaidis.

Jalyn Hinton har skrivit på för ett år och är Uppsala Baskets åttonde spelare under kontrakt.
👉 Läs mer på uppsalabasket.se
...

Håll utkik i våra kanaler ikväll!
Vår åttonde spelare inför @sblherr är vår första amerikan. 🇺🇸👀
...