Nyheter

De senaste nyheterna

🔥 SERIEPREMIÄR I JÄMTARNAS LAND 🔥

Säsongspremiären i Sveriges högsta nationella serie i basket för damer, SBL inleder vi på lördag 25:e september kl. 15:00 hos Östersund Basket i deras hemarena Östersunds Sporthall, a.k.a. Tegeltemplet.

Läs mer på hemsidan: https://uppsalabasket.se/seriepremiar-i-jamtarnas-land

GO RED!

🏠 Östersunds Sporthall
⏰ 2021-09-25 kl. 15:00
🎥 https://solidsport.com/uppsalabasket-damer
...

Under lördagens hemmapremiär för Uppsala Basket är det Stora Coop i Boländerna som står för de 500 bullarna. Herrlagets Alan Zekovic hämtade upp av Ludwig Jonasson ( som också är målvakt hos vår elitkollega @siriusbandy ) ...

🔥 PREMIÄRINFO: McDonalds-läktaren bjuder på Cheeseburgare 🔥

🏀 Basket ska vara tillgängligt för alla i hela Uppsala. Även elitbasket. Tillsammans med McDonalds introducerar Uppsala Basket nu ”McDonalds-läktaren” som ger fri entré på samtliga elitmatcher för alla ungdomar under 15 år.
– Vi tycker det är jättekul att vi kan vara med och stötta Uppsala Basket och särskilt något så viktigt som våra ungdomar, säger Annika Östlund, marknadschef på McDonalds i Uppsala.

✅ Samarbetet är tecknat över två basketsäsonger (2021/22 och 2022/23) och gäller såväl damlagets matcher i Svenska basketligan och herrlagets matcher i superettan.
Uppsala Basket vill att lagets elitspelare ska vara förebilder såväl på som utanför planen och flera elitspelare är engagerade i föreningens förebildsprojekt Gameplan.
– Föreningslivet och goda förebilder inom elitidrotten är en betydelsefull nyckel till att hålla våra ungdomar i rörelse och sysselsatta med bra och givande saker, säger Annika Östlund från McDonalds.

👉 PREMIÄRINFO:
Inför lördagens premiär i superettan mellan Uppsala Basket och Helsingborg gäller följande:
Det är maximalt 300 i publiken och maximalt 50 platser på ”McDonalds-läktaren” och det är först till kvarn som gäller. Alla som placerar sig på ”McDonalds-läktaren” bjuder McDonalds på Cheeseburgare!
...

Vi förbereder oss inför lördagens premiär! Alan Zekovic har nu hämtat kaffe hos Patric Torstensson på @lindvallskaffe . Tackar, tackar! ...

🔥 MISSA INTE DRAMATIKEN! 🔥

Vi är nu bara två dagar bort från lördagens säsongspremiär i SBL Dam och vi inleder borta mot nykomlingen Östersund Basket!

Bli månadssupporter på länken längst ned i inlägget för endast 139 kronor/månad och få tillgång till ALLA matcher i SBL Dam, samtidigt som ni stöttar oss med en del av intäkten!

Om du du dessutom gör detta innan den 10 oktober så bjuder Solidsport på de första 14 dagarna! 😃🏀

Heja Uppsala! ❤️

Länk: https://solidsport.com/uppsalabasket-damer/monthly_supporter #UppsalaBasket
...

Titta! Nu har vi fått en skyltdocka hos @brandcommunication ...

🔥 PREMIÄRHELG 🔥

Äntligen är det dags för allvaret i basket när seriespelet drar i gång. Det ser vi verkligen fram emot. Med ett lag i Svenska Basketligan som i den senaste rankingen av Tapio Joulamo tippas bli bland de fem främsta lagen och ett lag i Superettan som bara har ett mål för ögonen – att avancera.

🏀 Upplev alla våra matcher premiärhelgen och hela säsongen!

På lördag krockar våra spelscheman. Premiär hemma i Superettan och premiär borta i Svenska Basketligan. Du behöver ändå inte missa någon av lagens matcher. Hur du prioriterar är naturligtvis din ensak, men om du vill uppleva basketen live så är det naturligtvis Upplands Bilforum USIF Arena som gäller på lördag. För den sakens skull behöver du inte missa damlagets ligapremiär i det s.k Tegeltemplet i Östersund. Som månadssupporter kan du se dampremiären via SolidSports webbsändning när helst du vill. Dessutom får du tillgång till SBL dams alla matcher.
Att vara månadssupporter kostar den här säsongen 139 kr/mån. Väljer du att bli supporter åt Uppsala Basket tillfaller 97,30 kronor vår förening, vilket innebär att vi kan göra din basketupplevelse än bättre.

👉 Teckna dig som månadssupporter på: https://solidsport.com/uppsalabasket-damer

Motsvarande upplägg gäller också för herrlaget. Här kan du inte bli månadssupporter. Du får i stället skaffa ett säsongskort, som kostar 129 kronor för hela säsongen och innebär att du se alla matcher i Superettan via webben.

👉Säsongskortet köper du här: https://solidsport.com/superettanherr/subscriptions

Du kan säga upp dig som månadssupporter (damer) eller säsongskortet (herrar) när du vill om du vill.
...

🏀 PUBLIKINFORMATION: PREMIÄR SUPERETTAN HERR 🏀

🔥 På lördag smäller det! Uppsala Basket tar mot Helsingborg i premiären av superettan herr och vi kan äntligen hälsa vår publik välkommen tillbaka för en tävlingsmatch på herrsidan.

Vi tar in maximalt 300 personer på premiärmatchen och det är fri placering och vi önskar att ni sprider ut er över hela läktaren. Det är först till kvarn som gäller, förutom er som är säsongskortsinnehavare som förstås har förtur till era platser.
Vill Du också skaffa säkra din plats till alla herr- och dammatcher genom ett säsongskort?
👉 Köp direkt här: https://uppsalabasket.se/kopa-sasongskort

❤ Först från och med den 29 september försvinner publiktaket för allmänna sammankomster.
Vi ser framemot en härlig säsong där vi nu äntligen får välkomna publik till fullsatta läktare igen.
Men kom ihåg: Var rädda om er själva och varandra, håll avstånd och stanna hemma vid minsta lilla symptom.

🏀 Entrépriser säsongen 2021/22 (herr & dam):
Vuxen: 100 kr.
Student: 60 kr
Pensionär: 60 kr.
Ungdom 16–20 år: 60 kr.

• Precis som tidigare år kommer det även att vara fri entré (i mån av plats) på elitmatcherna för aktiva ungdomsspelare i Uppsala Basket som har betalt sin medlems- och träningsavgift.
• Alla ungdomar under 15 år går dessutom in gratis (i mån av plats) tack vare ett samarbete med McDonalds Uppsala. Placering sker på ”McDonalds-läktaren”.
...

💪 Uppsala Basket fortsätter sitt samarbete med idrottsläkaren ASHKAN KIANI 💪

✅ Ashkan Kiani är specialist i Allmänmedicin på Nyby vårdcentral och har arbetat med idrottsmedicin på både elit- och ungdomsnivå sedan 2005.
Nu fortsätter han in på sitt tolfte år som medicinsk ansvarig läkare för Uppsala Baskets dam- och herrlag.
– Det är otroligt häftigt att vissa spelare och ledare i dagens upplaga av Uppsala Basket hejade fram mig och mina lagkamrater på våra matcher för 20-25 år sedan som jag nu haft möjlighet att stötta och hjälpa sedan många år tillbaka, säger Ashkan Kiani.

🏀 Ashkan Kiani är tidigare elitbasketspelare och flyttade från Gävle till Uppsala för 25 år sedan för att börja på läkarprogrammet vid Uppsala iniversitet.
Basketen var Ashkans största kärlek och passion i livet och ambitionen att bli så bra som möjligt samt att få spela i basketligan kom allt närmare med flytten.
Efter ett år med spel i "farmarlaget" gick drömmen i uppfyllelse och klubben blev han
trogen innan han la skorna på hyllan för att fullfölja läkaryrket.
– Det är en fantastisk förmån för mig att få fortsätta bidra till Uppsala Basket och öka chanserna att så många som möjligt mår så bra som möjligt, säger Ashkan Kiani.

🏀 Ashkan Kiani har varit landslagsläkare i fotboll 2006-2018, han är läkare för Elitidrottsgymnasiet på Celsiusskolan och dessutom ansvarig för ett av världens största och mest lyckade Knäskadeförebyggande studier (HarmoKnee). Förutom att vara lagläkare i Uppsala Basket är Ashlan Kiani också involverad i bland andra UIF Friidrott, Storvreta IBK, Sirius IBK och Uppsala Fotboll.

👉 Önskar ni komma i kontakt med Ashkan Kiani på Nyby Vårdcentral gör ni så här:

Alternativ 1
1. www.1177.se
2. Logga in med Mobilt BankID
3. Gå in på "Mottagningar", sök Nyby Vårdcentral
4. Välj " Boka tid"
5. Välj "önskemål om tid", fyll i formuläret, nämn i sista rutan om du önskar bedömning hos Ashkan Kiani

Alternativ 2
1. Ring till Nyby Vårdcentral 018-6117510

Önskar ni hjälp av Ashkan så är det önskvärt att ni kan tänka er att välja honom som er husläkare för att han ska kunna hjälpa er vid behov.

Nyby Vårdcentral
Heidenstamsg 69
754 27 Uppsala
www.nybyvardcentral.se
...

🏀 Uppsala Basket skriver samarbetsavtal med Högbergs Buss 🏀

✅ Högbergs Buss blir samarbetspartner till Uppsala Basket. Förutom att ordna samtliga bussresor för våra två elitlag (dam och herr) kommer samarbetet förbättra förutsättningarna för hela Uppsala Basket.
– Högbergs Buss har varit med och kört basketen i Uppsala sedan början på 80-talet. Självklart vill vi också vara med nu när det ”nya” Uppsala Basket ska byggas med dam och herr och ungdom tillsammans, och där herrlaget ska ta sig tillbaka till finrummet, säger Henrik Högberg på Högbergs Buss.

👉 Högbergs Buss är ett familjeföretag i Uppsala som i över 40 år levererat med personlig service till många av Upplands företag och föreningar. Även ungdomsdelen i Uppsala Basket ingår i samarbetsavtalet. Uppsala Basket siktar bland annat på en föreningsgemensam resa till herrlandslagets VM-kvalmatch mot Finland i Globen i november.
– Högbergs Buss brinner för sport och vi brinner för att ge våra elitspelare de bästa förutsättningarna. Vår förhoppning är givetvis att få till ett samarbete som fortsätter i många år framöver, säger Mathias Rutegård, klubbchef i Uppsala Basket.
...

🔥 PREMIÄRVECKAN ÄR HÄR! 🔥

💪 Över 500 nya ungdomsspelare i Uppsala Basket i höst, över 20 nystartade ungdomslag, över 40 ungdomar i nya Ledarskapsakademin.
Och en het premiärvecka för våra två elitlag!

Utmaningarna är stora, men resan är häftig. Häng med – det här kommer att bli kul!

PREMIÄRMATCHERNA:
🏀 Lördag 25/9 15.00: Östersund–Uppsala Basket, premiär SBL dam.
🏀 Lördag 25/9 15.00: Uppsala Basket–Helsingborg, premiär SEH herr.

Säsongskort för alla matcher i Usif Arena köper ni direkt på vår nya hemsida:
👉 https://uppsalabasket.se

Vill Du följa våra matcher även på bortaplan gör du det lättast på Solidsport.
Blir Månadssupporter för Uppsala Basket och se alla matcher i SBL Dam på webb-tv.
Gå in här för att bli månadssupporter:
👉 https://solidsport.com/uppsalabasket-damer

Se alla matcher i superettan herr här:
👉 https://solidsport.com/superettanherr/subscriptions
...