Nyheter

De senaste nyheterna

🔥 NU KÖR VI 🔥

Nu laddar vi för dagens match mot A3 Basket Umeå i SBL dam!

Och stort tack till Stora Coop Boländerna som är ny partner till Uppsala Basket - och som numera syns på vårt dam- och herrlags shooting shirts 👌

👉 Alla som stödjer våra elitlag sponsrar 50/50 = alla sponsringsintäkter delas alltså lika mellan dam och herr.

Varför? Det är en självklarhet för oss att behandla tjejer och killar lika – på alla områden. ❤️
...

🔥 GAMEDAY! 🔥

Årets första hemmamatch är här och under lördagen tar ett slutspelsjagande Uppsala Basket emot tabellfyran @a3basketumea i kampen om viktiga poäng. 👀🔥

Vi ses i USIF Arena klockan 14:00! 🏀❤

Restriktioner:
Max 500 personer i hallen och uppvisande av vaccinpass för alla över 18 år. Foto: @pebofoto_uppsala #UppsalaBasket
...

🔥 UME NÄSTA 🔥

Årets första match står för dörren. Enligt spelprogrammet står vi som värd för ett möte med ännu ett Norrlandslag hemma på lördag i Upplands Bilforum UISF Arena på lördag den 15:e januari kl. 14:00 då A3 Basket Umeå står för motståndet.

Vi mötte A3 fjärde advent i Umeå. Då var Ellinor Holmberg och Johanna Prytz sjuka och vi kom till spel med bara åtta spelare. Vi förlorade den matchen med 12 poäng, men vann sista perioden med 8 poäng. Nu är det en annan match med nya förutsättningar.

👉 Läs mer på vår hemsida.
https://uppsalabasket.se/ume-pa-besok

🏆 SBL Dam
🏀 Uppsala Basket vs A3 Basket Umeå
📆 Lördag 15:e januari
⏰ Uppkast kl. 14:00
🏠 Upplands Bilforum USIF Arena
...

🔥 Stötta ”Föreningsmatchen” – tävla om säsongskort och Uppsala Basket-kit 🔥

💪 Under januari och februari genomför vi i Uppsala Basket det vi kallar ”Föreningsmatchen” (enkronasmatch), där företag och privatpersoner bidrar genom att stå för inträdet på en dam- och herrmatch, så att vi kan bjuda på bra basket för alla.

🙏 Då nuvarande restriktioner ger en osäkerhet i publikfrågan kring våra ”Föreningsmatcher” – Uppsala Basket–Luleå, SBL dam (29 januari) och Uppsala Basket–Trelleborg, SEH herr (12 februari) – har vi valt att sätta ett fast belopp, istället för en slant per åskådare.

• ”1 kr per åskådare”: 500 kronor x 2 = 1000 kr.
• ”2 kr per åskådare”: 1000 kronor x 2 = 2000 kr.
• ”5 kr per åskådare”: 2500 kronor x 2 = 5000 kr.
Eller valfri summa :)

👉 Hör av er till mathias.rutegard@uppsalabasket.se om ni vill vara med på detta eller skriv i kommentarsfältet här nedan. Och självklart delar vi intäkterna lika mellan dam och herr.

🏀 Alla som är med kring ”Föreningsmatchen” får synlighet tillsammans på hemsida och sociala medier.

🏀 Alla som är med och bidrar med 1 000 kr eller mer deltar i en utlottning av säsongskort till säsongen 2022/23 (både dam & herr) samt kit av Uppsala Basket-merchandise, med hoodie och t-shirt från Craft samt mössa (värde ca 1950 kronor).

Ert stöd är viktigt för oss!

❤ TILLSAMMANS BYGGER VI UPPSALA BASKET ❤
...

🔥 KLART: Uppsala Basket signar landslagscenter 🔥

✅ Uppsala Basket förstärker i jakten på slutspel i @sbldam . Landslagsspelaren Hanna Brych, 24, från Belarus ansluter för att spetsa laget ytterligare.
– Vi har letat länge och haft tålamod med att rekrytera rätt spelare som ska passa in i vårt lag och vi tror vi har hittat vår pusselbit, säger Mady Mahdy, head coach I Uppsala Basket.
Han välkomnar nytillskottet.
– Vi är glada över att Hanna Brych valt att signa med oss och vi ser fram emot att ta emot henne och förstärka laget med en stark och meriterad spelare som Brych.

🏀 Hanna Brych kommer närmast från spel med Elazig i den turkiska ligan, där hon bland annat hann spela fem matcher i Eurocup med 4,6 poäng, 3,2 returer i snitt på sina 22 minuter per match.
Den 187 centimeter långa belarusiskan från Minsk hade dessförinnan två säsonger i Ryssland med Dynamo Moskva och Kazanochka.
I Uppsala Basket tillför Hanna Brych storlek, konkurrens på insidepositionerna – och spets i jakten på ett nytt slutspel i SBL.
– Vi har visat i många matcher hur väl vi tävlar oavsett placering på motståndet och spelat jämnt med både jämna vinster och förluster. Nu siktar vi på fler vinster för att även denna säsong nå slutspel, säger Mady Mahdy.

🏀 Hanna Brych fanns med Belarus trupp i EM-slutspelet i somras och var bland annat med och stoppade Sverige från att ta en historisk semifinalplats.
Landslagsspelaren ansluter till Uppsala Baskets trupp under nästa vecka och är förhoppningsvis spelklar till den viktiga bortamatchen mot Södertälje lördag 22 januari.

👉 https://uppsalabasket.se/klart-uppsala-basket-signar-landslagscenter
...

TRÅKIGT BESKED:
Matchen i @sbldam mellan @boras_basket_dam och Uppsala Basket som skulle spelats lördagen den 8:e januari 2022 skjuts upp på grund av att Borås Basket har flera spelare som testat positivt för Covid-19.
I samråd med läkare har Svenska Basketbollförbundet därför beslutat att skjuta upp matchen
Nytt datum för matchen är ännu inte bestämt.

👉 Nästa match för Uppsala Basket – den första under 2022 – blir därmed hemmamatchen mot A3 Basket Umeå nästa lördag, 15 januari.
...

Vill Du vara med och bygga intresset kring Uppsala Basket?

Häng med på denna, så fyller vi hallen tack vare Er insats i januari och februari 💪
(Fyller med 500 personer, vill säga, vilket är taket i Usif Arena med nuvarande restriktioner gentemot covidbevis).

1 kr per åskådare: 500 kronor x 2 = 1000 kr.
2 kr per åskådare: 1000 kronor x 2 = 2000 kr.
5 kr per åskådare: 2500 kronor x 2 = 5000 kr.

Eller valfri summa 🙂

👉 Hör av er till mathias.rutegard@uppsalabasket.se om ni vill vara med på detta. Och självklart delar vi intäkterna lika mellan dam och herr. Alla som är med kring ”Föreningsmatchen” får synlighet tillsammans på hemsida och sociala medier. Vi hoppas självklart på stort engagemang ❤️
...

🎊 GOTT NYTT UPPSALA BASKET-ÅR! 🍾🥂

❤ Tack alla spelare, ledare, föräldrar, funktionärer, supportrar, sponsorer och alla ni andra som har ett hjärta som bultar för Uppsala Basket.
2021 var ett händelserikt år för oss – nu siktar på ett ännu bättre 2022!

TILLSAMMANS BYGGER VI UPPSALA BASKET! 💪
...

🔥 FÖRLUST I ÅRETS SISTA MATCH 🔥

Det blev en jämn och svängig match i USIF Arena onsdag kväll, som inte avgjordes förrän i slutminuterna. Med tre och en halv minut kvar att spela var vi i ledningen med sju poäng (70-63), men de sista minuterna var Östersunds. Bortalagets Mehryn Kraker och Elena Popkey klev då fram och ordnade med egna händer en avslutning med 0-14. Annars var det vår match. Tre och en halv bra period, men lite otur med domsluten i sista perioden, som satte oss i tidig foulnöd, tillsammans med några sämre offensiva beslut, samtidigt som Östersund hade större kyla i det avgörande skedet gjorde att jämtarna kan fira årsslutet med ännu en bortaseger.

Coach Mady Mahdy var nöjd med hur vi inledde matchen och förklarade tappet i slutminuterna med att:
🏀 ”Vi tappade intensiteten och blev för bekväma med en tiopoängsledning, men kan ändå ta med oss en massa bra saker till kommande matcher. Det är fortfarande många poäng kvar att spela om.”
Matchen slutade 70-77 efter periodsiffrorna 15-21, 24-20, 20-9 och 11-27
Poänggörare Uppsala Basket: Sabrina Haines 21, Amanda Tivenius 18, Nathalie Lindén 17, Mikaela Ekdahl 5, Johanna Prytz 4, Ellinor Holmberg 3 och Crystel Bittar 2.
Poänggörare Östersund Basket: Mehryn Kraker 25, Elena Popkey 24, Danielle Elvbo 14, Felicia Boström 4, Hannah Whitish 3, Stina Dahlin, Neramou Jeng och Moa Lundqvist 2 var samt Elsa Paulsson Glantz 1.

👉 Läs mer på hemsidan.
https://uppsalabasket.se/tung-forlust

📷 Peter Bohlin /PEBO-Foto
...

Uppsala Basket avslutar @sbldam -året 2021 med en blytung förlust (70-77) efter en blytung fjärdeperiod.

Grattis säger vi till @ostersundbasket och extra grattis till Elena Popkey som utsågs till matchens lirare efter att ha avgjort med sina 24 poäng och 5 av 9 försök från trepoöngslinjen.
Ett glädjeämne i Uppsala Basket - och som också utsågs till matchens lirare - var Nathalie Lindén som sänkte 17 poäng efter starka 5 av 7 trepoängare 🔥🔥🔥

Nu blickar vi framemot 2022 👌
...