Sjuhärads

2023.03.16

Det var bra basketunderhållning i Usif Arena igår kväll, när också slutspelets deltagare och motståndare spikades. Sjuhärads Basket bjöd bra motstånd och spelade som om de hade en helt annan tabellplacering än den de nu har. Gästerna var t.o.m. i ledningen under en kort period i första perioden, men matchens sista 36 minuter var det bara Uppsala i ledningen på resultattavlan. Det var ingen stor ledning, som mest 12 poäng och det vet ju vi alla att det kan gå i ett nafs att hämta in den ledningen. Så med ett Uppsalahjärta klappandes innanför tröjan kändes det inte stensäkert, men förvisso ändå relativt tryggt med det offensiva spel laget visade. Riktigt skakigt var det under de sista fyra minuterna i andra perioden när bortalaget krympte vårt försprång på tolv poäng till bara två poäng, innan matchen blåstes av för halvtidsvila.

Som så många matcher tidigare var vår dominans under korgarna avgörande. 48-31 i returkampen och 17 offensiva returer som resulterade i 17 andrachansenpoäng.

Matchen slutade 89–79 efter periodsiffrorna 26–21, 19–22, 22–16 och 22–20.

Poänggörare Uppsala Basket: Savannah Plentovic 25, Oceana Hamilton 24, Alma Larsson 12, Sandra Hansson 10, Crystel Bittar 9, Johanna Prytz 7 och Claudia Charles 2.

Poänggörare Sjuhärads Basket: Elin Ljunggren 33, Brea Elmore 26, Anna Dahl 8, Anna Golob 7, Minette Sjögren 3, Linn Larsson 2.


Kvällens matchvärd Agenda Advokatbyrå utsåg Savannah Plentovich och Elin Ljunggren till matchens lirare. Bra val, eftersom Savannah tillika var vår bästa spelare för kvällen, som med sina 25 poäng, 14 returer och 5 assists tangerade vår säsongshögsta effektivitetspoäng (43), som hon delar med Oceana Hamilton. Savannah gjorde det dessutom till finfina 83 % på tvåorna, 75 % på treorna och 100 % på de straffkast hon tilldömdes. En lämplig hyllning till Savannah, som under kvällen firade sin 25 årsdag på golvet i Usif Arena. GRATTIS i efterskott Savannah från alla oss i och runt klubben.

Coacherna hade för kvällen valt att vädra bänken mer än vanligt, vilket också kan ses som en medveten coachning att få med alla i LAGET och för att inte slita så hårt på våra bärande spelare och för att undvika skador. Så fick t.ex. Alma Larsson över 21 välförtjänta minuter på golvet och förvaltade dem så väl att hon kunde göra sin hittills bästa insats totalt under säsongen.

I Sjuhärads gjorde den tidigare omskrivna Borås-talangen och landslagsspelare Elin Ljunggren säsongens bästa insats med 33 poäng (tidigare 29 poäng i segern mot Norrköping Dolphins).

Coach Bo Eriksson kommenterade det med:

  • ”Vi får inte lämna en så duktig spelare så öppen vid så många tillfällen.”

Han uttryckte också efter matchen:

  • ”Jag är naturligtvis nöjd med vinsten. Jag är också nöjd med att vi har en vecka på oss inför slutspelet att slipa bort de mindre bra saker vi gjorde i matchen och ytterligare förbättra beslutsfattandet på plan.”

Förutom kvällens matchvärd Agenda Advokatbyrå vill vi också tacka kvällens lag, F12/13 Gränby, som bidrog till att höja stämningen på och omkring planen.

Nu väntar alltså Östersund Basket i kvartsfinalserien om bäst av tre. Vi börjar borta i Östersund Sporthall (a.k.a.Tegeltemplet) onsdag den 22:a mars med uppkast kl. 19:00. Match två spelar vi i Usif Arena fredag den 24:e mars kl. 19:00. OBS tiden, du som är van med SBL Herrs starttider, för övrigt ett arv från 90-talet, när den dåvarande Basketligan (bara herrar och administrerad utanför SBBF) sändes i TV och TV-bolaget ville sända 19-nyheter innan matcherna televiserades. En eventuell tredje match, om den behövs, är schemalagd att spelas i Östersund söndag 26:e mars kl. 13:00. Vinnaren i vår kvartsfinalserie möter vinnaren av serien mellan Luleå Basket och Mark Basket den 2:a april i en semifinalserie om bäst av fem matcher.

Var säkra på att vi återkommer om slutspelet.

Foto: Ocsar Larsson/FotoOscar och PEBO-Foto

Kategorier: Damer / Uncategorized