– ”Svårt att vända och vinna mot ett lag som Borås”

2023.03.11

Uppsala Basket klev in i fredagskvällens bortamatch mot seriesegrande Borås Basket med förhoppningar om ett trendbrott, men den tidiga uppförsbacken blev alldeles för brant och nu ser slutspelsdrömmen dyster ut.

Nej, fredagskvällens bortamatch mot serieledande och seriesegrande Borås Basket blev inte alls vad bortalaget hade hoppats på. I en match där Uppsala Basket inte bara jagade ett trendbrott, utan även en slutspelsplats så var det ett inspirerat och välspelande hemmalag som satte foten på pedalen och för fjärde matchen i rad så fick Uppsala en mardrömsstart på matchen. Åtta minuter in i den första perioden så var underläget 2-24 och inte var det bättre när den första periodens slutsignal sedan ljöd. Resultattavlan visade 9-31 och nu krävdes det en mirakelvändning.

Ur Uppsalaögons synvinkel så var den andra perioden betydligt mycket bättre. I en period som bortalaget vann med 21-18 så såg nyss inbytte Michael Axelsson-Kaltak, till att via två raka treor, krympa underläget till 19-35 och vips, så kändes det som att det fanns en gnutta hopp.

Ett hopp som hemmalaget under den tredje perioden, inte var sena med att släcka. Halvtidsresultatet på 30-49 blev cirka sex minuter senare 41-67 och när den tredje perioden var redo att summeras, så var matchen förstås avgjord, 47-73.

Den fjärde och avslutande perioden blev inte mycket till en välspelad historia och kändes i ärlighetens namn som en ren och skär transportsträcka gentemot en komfortabel hemmaseger. När slutsignalen sedan ljöd så var Uppsala Baskets fjärde raka förlust ett faktum, 63-93 och när det kommer till slutspelsdrömmen så krävs det nu inte bara segrar mot Nässjö och Norrköping, utan Södertälje får vare sig besegra Fryshuset eller Umeå, för då är slutspelsdrömmen borta.

Michael Axelsson-Kaltak stod för sin offensivt bästa insats för säsongen och hans dryga 15 minuters speltid renderade i 16 poäng och 3 returer.

”Det finns inte så mycket att säga när man förlorar med trettio poäng. Andra matchen i rad som vi inleder genom att tidigt ligga under med 20 poäng. Då blir det svårt att vända och vinna, speciellt mot ett lag som Borås som är obesegrade på hemmaplan.” säger han om gårdagskvällens bortamatch för att sedan gå in på slutspelsmöjligheterna.

”De finns och vi ska göra allt vi kan för att nå dit, även om chanserna är små. Det är inte optimalt att inte ha det i egna händer, vilket vi hade under veckan då vi spelade mot Köping och Södertälje.” säger han avslutningsvis.

Poänggörare, Uppsala: Axelsson-Kaltak 16, Friberg 11, Kutic 9, Larsson 8, Zekovic 6, Sanne 5, Jädersten 3, Delryd 3, Hinton 2.

Foto: PEBO-Foto

Kategorier: Herrar
Lag: Herrar