TUNG FÖRLUST

2021.12.29

Det blev en jämn och svängig match i USIF Arena onsdag kväll, som inte avgjordes förrän i slutminuterna. Med tre och en halv minut kvar att spela var vi i ledningen med sju poäng (70-63), men de sista minuterna var Östersunds. Bortalagets Mehryn Kraker och Elena Popkey klev då fram och ordnade med egna händer en avslutning med 0-14. Annars var det vår match. Tre och en halv bra period, men lite otur med domsluten i sista perioden, som satte oss i tidig foulnöd, tillsammans med några sämre offensiva beslut, samtidigt som Östersund hade större kyla i det avgörande skedet gjorde att jämtarna kan fira årsslutet med ännu en bortaseger.

Vi varnade i förväg för Östersunds trepoängsskytte från Danielle Elvbo, Merhyn Kraker och Elsa Paulsson Glantz. Den uppgiften lyckades vi med – bara 2 satta av 17 försök. Då klev i stället Elena Popkey fram med 5 satta av 9 försök.

Vi pratade om att vara konsekventa och genomförde den uppgiften bra i de tre första perioderna. Särskilt i den tredje perioden, där vi halvvägs kunde gå fram till en tiopoängsledning och ledningen kändes relativt trygg, men en basketmatch varar i minst 40 minuter och det gäller att vara på tårna i varenda minut.

Starka insatser av Sabrina Haines (21p, 4r, 5a) och Amanda Tivenius (ännu en dubbel-dubbel med 18 poäng och 13 returer) är vi ju bortskämda med. Idag presterade också Nathalie Lindén säsongens bästa insats med 17 poäng, där hon t.o.m. överträffade Popkey från trepoängslandet med 5 satta på 7 försök. Nathalie utsågs tillsammans med Popkey till matchens lirare.

Coach Mady Mahdy var nöjd med hur vi inledde matchen och förklarade tappet i slutminuterna med att:

  • ”Vi tappade intensiteten och blev för bekväma med en tiopoängsledning, men kan ändå ta med oss en massa bra saker till kommande matcher. Det är fortfarande många poäng kvar att spela om.”

Matchen slutade 70-77 efter periodsiffrorna 15-21, 24-20, 20-9 och 11-27
Poänggörare Uppsala Basket: Sabrina Haines 21, Amanda Tivenius 18, Nathalie Lindén 17, Mikaela Ekdahl 5, Johanna Prytz 4, Ellinor Holmberg 3 och Crystel Bittar 2.
Poänggörare Östersund Basket: Mehryn Kraker 25, Elena Popkey 24, Danielle Elvbo 14, Felicia Boström 4, Hannah Whitish 3, Stina Dahlin, Neramou Jeng och Moa Lundqvist 2 var samt Elsa Paulsson Glantz 1.

Foto: Peter Bohlin / PEBO-Foto

Kategorier: Damer / Uncategorized