– ”Väl medvetna om vad som gäller för att hålla säsongen vid liv”

2023.03.13

Vinna eller försvinna – det är förutsättningarna inför kvällens bortamatch och fortsatta slutspelsjakt då Uppsala Basket gästar sjätteplacerade Nässjö Basket för att hålla slutspelsdrömmen vid liv.

Ja, när det kommer till Uppsala Baskets fortsatta slutspelsjakt så har laget under måndagskvällen ”kniven mot strupen” och förutsättningarna är självklara. Seger och möjligheten finns, men vid förlust så rinner slutspelsdrömmen ut i sanden. Således är det vinna eller försvinna som gäller när Uppsala Basket under måndagskvällen, i grundseriens näst sista omgång, gästar Joakim Källman och hans sjätteplacerade Nässjö Basket i Nässjö Sporthall.

Kvällens hemmalag står efter 28 spelade omgångar på lika många segrar som förluster och har såhär långt under säsongen, blandat och gett, men det är ett kapabelt lag som head coach Joakim Källman har till sitt förfogande. På guardsidan hittar vi spelare som Sheriff Drammeh, Elias Weibert, Oliver Cupan och lagets hänförare i form utav Charles Barton Jr. I det senaste mötet lagen emellan då Uppsala Basket visserligen gick segrande ur matchen, 82-78, så stod den tidigare nämnda herren för 37 poäng och såhär långt under säsongen så snittar den 31-årige guarden 16.4 poäng och 5.6 assists per match.

På de större positionerna så hittar vi spelare som Abdou Medjedoub, rutinerade Dartaye Ruffin och den amerikanska trion i form utav Willie Atwood, Derreck Brooks och Andre Wesson Jr. En trio som tillsammans bidrar med cirka 42 poäng per match och som för Uppsalas del, blir något att försöka få stopp på.

Uppsala Basket kommer till måndagskvällens bortamatch med fullt manskap.

”Det blir en spännande match. Vi är väl medvetna om vad som gäller för att hålla säsongen vid liv. Även om några andra bitar också behöver falla på plats, så kan vi bara påverka den här matchen idag.” säger Henrik Jädersten och fortsätter.

”Senaste matcherna har vi startat lite trögt, så vi måste komma ut med bra fart och energi för att ge oss själva förutsättningar att vinna.” säger han avslutningsvis.

Matchen ser du här med start 19:04!

Foto: PEBO-Foto

Kategorier: Herrar
Lag: Herrar