Välkommen hem, Alan Zekovic!

2022.08.04

Nummer tio är tillbaka i Uppsala Basket! Som tionde spelaren i truppen inför SBL-säsongen.

– Jag längtar till att få sätta på mig det röda linnet igen och spela framför vår härliga publik i Fyrishov, säger Alan Zekovic.

Uppsala Basket vann både grundserien och slutspelet i superettan förra säsongen. En spelare som var starkt bidragande till grundseriesegern var Alan Zekovic – som efter tio raka segrar och ett snitt på 16,1 poäng per match utnyttjade sin SBL-klausul i kontraktet när han ersatte sin då knäskadade bror Anes i Jämtland.

Nu är den 198 centimeter långe Uppsalaprodukten hemma igen. 

– Det känns bra att vi äntligen kommit fram till ett nytt samarbete. Uppsala är hemma och det är här jag känner mig tryggast, det är här jag vill vara just nu, säger Alan Zekovic.

Som Uppsala Baskets klubbchef Mathias Rutegård sade i december 2021:

– Julen handlar om att ge, så det är bara att säga god jul till Jämtland som får Alan Zekovic. Men det är förstås ett tungt tapp för oss, ingen vill förlora sin poängbäste spelare mitt i säsongen. Samtidigt ska ju en spelare som Alan spela i SBL. Vi ser detta som ett ”lån” och sedan är Alan välkommen hem igen när vi i Uppsala är uppe i SBL.

Sagt och gjort. Nu är dagen här. Alan Zekovic har skrivit på för en comeback i Uppsala Basket. I SBL.

– Det ska bli kul att representera Uppsala i SBL igen och äntligen få komma igång med träningen och få träffa alla spelare och coacher, säger den 24-årige forwarden som därmed återförenas med coach Panagiotis Nikolaidis som han hade under sin säsong med Köping Stars 2020/21.

– Jättekul att få återförenas med coach Giotti igen. Jag tror det är bra för hela klubben att få in en coach som Giotti som har erfarenhet på SBL-nivå sedan tidigare, det kan få klubben att lyfta ett snäpp hela tiden.

– Vi har en väldigt bra relation sedan tidigare både i landslagssammanhang och när jag spelade i Köping. Jag ser fram emot att börja jobba med honom igen och lära mig hela tiden för att kunna ta nästa kliv, säger Alan Zekovic.

Panagiotis Nikolaidis lyfter fram Alan Zekovic som ytterligar en spelare som kan spela på flera positioner.

– Alan kommer bli en viktig kreatör i vårt unga lag. Han jobbar alltid hårt och ställer höga krav på sig själv och sin omgivning. Det här blir hans sjätte säsong i SBL och hans erfarenhet både på och vid sidan av plan kommer vara viktigt för oss. Jag är väldigt glad att ha Alan med oss på den här resan vi börjar och vi ser alla fram emot att säsongen närmar sig.

Foto: Peter Bohlin / PEBO-Foto

Alan Zekovic har skrivit på för ett år och är Uppsala Baskets tionde spelare under kontrakt.

Truppen just nu: Lukas Friberg, Tom Sanne, Michael Axelsson Kaltak, Henrik Jädersten, Melker Delryd (RIG Mark), Niklas Larsson (Köping Stars), Jacob Månsson (NJIT, USA), Jalyn Hinton (Southeastern Louisiana, USA), Jordan Shepherd (California Golden Bears, USA), Alan Zekovic (Jämtland). Head coach: Panagiotis Nikolaidis. Ass coach: Dimitris Aristotelous, Leif Ibrahim.

Kategorier: Uncategorized
Lag: Herrar