Kläder, material och merchandise

Missa inte vår egen webbshop!

Våra huvudpartners

De senaste nyheterna

❌ DRAMATISKT NÄR UPPSALA FÖLL I ÖSTERSUND ❌

I samband med onsdagskvällens inledande kvartsfinal mot Östersund Basket i Östersunds Sporthall så såg Uppsala Basket, länge ut, att gå emot en seger. Så blev dock inte fallet, tyvärr. 💔

I en poängfattig match som präglades utav slutspelsnerv så fick bortalaget en offensivt jobbig start på matchen, men kunde successivt inte bara gå ikapp, utan även förbi. Efter en imponerande tredjeperiod så var Uppsala Basket inför den fjärde och avslutande perioden i förarsätet, 46-39. En ledning som med fem minuter kvar att spela, mycket tack vare Johanna Prytz, var utökad till 55-46. Då vaknade hemmalaget till liv och med bara minuten kvar så hade en glödhet Jessica Kelliher tagit hemmalaget ikapp, samt förbi, 56-58. För Uppsalas del så ville det sig inte riktigt och laget får vända hem till fredagens kvartsfinal i USIF Arena med en tung och mycket knapp förlust i bagaget, 59-62.

Poänggörare, Uppsala: Hamilton 14, Hansson 13, Prytz 12, Plentovich 10, Ekdahl 5, Larsson 3, Bittar 2.

Nu laddar vi om inför fredagens publikfest, tillika kvartsfinal i USIF Arena. Då är det vinna eller försvinna som gäller och då ska vi tillsammans skapa en magisk inramning och utjämna kvartsfinalserien! ❤️

Här säkrar du dina biljetter: https://uppsalabasket.ebiljett.nu/Tickets/Choose/436?S=0

Kvartsfinalserien: 0-1 i matcher (bäst av tre).

Foto: @pebofoto_uppsala #UppsalaBasket
...

🔥 COACHERNA HAR ORDET 🔥

Uppsala Basket Dam säsongen 2022/23

Efter drygt åtta månader tillsammans så är det nu bara timmar tills slutspelet drar igång. I en kvartsfinalserie i bäst av tre möter vi Östersund Basket med start på bortaplan ikväll kl.18.30.

Grundserien bjöd på blandade prestationer men en konstant har varit att vi rest oss efter besvikelser och kommit tillbaka starkare och med ett nytt fokus. Att till slut knipa en femteplats i årets haltande tabell (där inget lag är obesegrat) kändes oerhört skönt, men det bästa med säsongen så här långt har ändå varit hur spelarna i laget har gått från klarhet till klarhet.

Felicia Boström som anslöt till laget i somras valde i början av februari att ta en paus från basketen och lämna laget. Vi vill tacka Felicia för att hon valde att vara med på vår gemensamma resa och önskar henne lycka till med sina kommande basket äventyr.

Att få coacha det här laget och vara en del av spelarnas basketresa har varit en ynnest. Stort tack!

Nu kör vi
/Azuka, Bosse och Chioma

Foto: Dan Pettersson/DP-Bild
...

🔥 KVARTSFINAL 🔥

Vi har tittat på statistiken hur säsongen varit, Därifrån har vi försökt sia om utgången av kvartsfinalserien, bedömt lagens styrkor och svagheter, dagsform, motivation och sett till enskilda prestationer. Spaningen 🕵 på Östersund leder till inget annat resultat än det i idrottssammanhang så ofta uttalade "må bästa lag vinna", men vi är taggade, beredda och kommer att gå för det. 👉 Läs mer på vår hemsida: https://uppsalabasket.se/kvartsfinalserien
...

🔥 ÄNTLIGEN SLUTSPEL - NU FYLLER VI USIF ARENA! 🔥

En av de bästa säsongerna på länge för Uppsala Basket!

En succéartad och segerrik grundserie är färdigspelad och under den kommande veckan så inleds en otroligt häftig kvartsfinalserie mellan tabellfemman Uppsala Basket och tabellfyran Östersund Basket.

Kvartsfinalserien som spelas i bäst av tre matcher inleds i Östersund under onsdagskvällen och klockan 18:00 under fredagskvällen, så spelas kvartsfinal 2:3 i Uppsala och USIF Arena. 👀🔥

Tillsammans fyller vi USIF Arena till sista stol, skapar en magisk slutspelsinramning och lyfter laget till seger! ❤️

Säkra dina biljetter till fredagens slutspelsfest i USIF Arena redan nu! 👀🔥

Biljetter: https://uppsalabasket.ebiljett.nu/Tickets/Choose/436?S=0

Varmt välkomna! ❤️ #UppsalaBasket
...

Ica Maxi Stenhagen stod som matchvärd under fredagskvällens sista hemmamatch i SBL herr mot Norrköping Dolphins.
Bland annat delade de ut pris till matchens lirare i båda lagen. Grattis säger vi till Devonte Green i Norrköping men extra stort grattis säger vi förstås till vår egen Tom Sanne.

Stort tack Ica Maxi Stenhagen för bra engagemang! ❤️
...