FELICIA BOSTRÖM

2022.07.28

Det är med glädje vi kan presentera Felicia Boström, precisionsskytten från distans som återvänder till Uppsala Basket, efter två säsonger i Östersund Basket.

Felicia Boström, född 1999 är 175 cm lång och spelar på position 1-3, men helst som shooting guard Hon började studsa bollen med Stockholmspolisens IF innan hon, som 16-åring tog steget över till Solna (sedemera AIK) och spelade där två säsonger, innan hon tog språnget över Atlanten. Felicia startade sin collegekarriär vid Broward College i Fort Lauderdale, där hon blev lagkamrat med bl.a. Mikaela Ekdahl. Felicia stannade ett år i Florida innan hon fortsatte till en division1-skola i Indiana, University of Evansville och spel med Purple Aces. Året på Broward var riktigt lyckosamt. Felicia var den enda förstaårselev, den säsongen, som fick starta matcher (4 av 27 spelade). Hon var lagets effektivaste trepoängsskytt med 50% efter 60 satta på 120 försök. I Purple Aces blev Felicia väl mottagen och inlemmad i laget, men hemlängtan blev för stark och efter sex matcher valde hon att återvända till Sverige. I fem av de sex spelade matcherna var hon som andraårselev starter och fick förtroende i över 27 minuter per match. När Felicia återvände hem blev den nya klubbadressen Uppsala Basket. Det blev sju matcher i linne #8 innan basketligan stängdes. Hon spelade i snitt nära 14 minuter per match och gjorde 4,3 poäng samt tog 3,0 returer. Felicia snittade höga 44,4% från trepoängslandet. Hennes hittills bästa prestation i Uppsalalinnet kom i hemmapremiären mot Eos då hon gjorde 8 poäng och tog 4 returer för 14 effektivitetspoäng. Hon satte då allt hon försökte med. Felicia flyttade inför säsongen 2020-21 till Östersund för studier på Mittuniversitetet och spel med Östersund Basket i damettan. Nu blev det bara tre matcher med laget innan Basketettanserierna stängdes ner p.g.a pandemin. Den gångna säsongen spelade Felicia i Östersund Baskets 30 av 33 matcher i grundserien och slutspelet. Östersund gick ju över förväntan och var inte långt ifrån att slå ut SM-guldvinnaren Norrköping Dolphins i semifinalspelet. Felicia var på plan i snitt 9,5 minuter per match och satte då i snitt 2,5 poäng. Felicia var inte den flitigaste trepoängsskytten i ligan, men när hon väl fick tillfälle var hon den som gjorde det bäst av alla svenskor i SBL med 44% träffsäkerhet.

Hennes trepoängsstatistk under karriären är smått imponerande – 2015-16 44% med Solna i BED och SED, 2016-17 50 % med AIK i SED, 2017-18 32 % med AIK i SBL, 2018-19 50% med Broward i NJCAA, 2019-20 44% med Uppsala i SBL, 2020-21 75 % med Östersund i BED samt 2021-22 44 % med Östersund i SBL. Förutom 57 matcher i högsta ligan med AIK, Uppsala resp. Östersund Basket har Felicia också representerat Sverige i 54 ungdomslandskamper. Felicia återförenas nu med Crystel Bittar och Johanna Prytz, från Solna/AIK-tiden, och Mikaela Ekdahl frå Broward, som ännu inte anslutit till Uppsala under Felicias förra sejour i klubben. Förutom att fortsätta studierna vid Mittuniversitetet, nu på distans planerar Felicia också att arbeta vid sidan av basketlivet.

Felicia själv tycker att det ska bli spännande att återförenas med gamla lagkamrater, som hon egentligen inte släppt taget om utan också umgås med vid sidan av basketlivet. Hon säger bl.a.:

-”Jag är hur taggad som helst, ser fram emot och är övertygad om att det kommer att bli en kul säsong. Jag ser särskilt fram emot att vara en i trupp med tjejer som jag känner väl och att jobba med den nya coachstaben.”

Coach Chioma Nnamaka välkomnar Felicia och tycker att:

-”Det känns både roligt och bra att Felicia väljer att ansluta till oss den här säsongen. Hon är en spelare som gör det enkelt för sig, har ett bra skott och spelar bra försvar. Vi behöver en spelare som Felicia och det ska bli spännande att följa henne under säsongen.”

Varmt välkommen tillbaka till Uppsala Basket Felicia!

Kategorier: Damer / Uncategorized