– ”Taggade på att få spela inför vår publik igen”

2021.12.05

Uppsala Basket är alltjämt obesegrade i säsongens upplaga av Superettan och under lördagseftermiddagen så vill man utöka den åtta matcher långa segersviten, till nio, men inte blir det lätt.

På den andra sidan av dagens skådeplats, USIF Arena, så står nämligen tabelltrean IK Eos (7-1 i matcher). Ett lag som säsong ut och säsong in har varit ett topplag i just Superettan och som närmast kommer från en stark hemmaseger mot Högsbo Basket, 104-101 i en match där hemmalagets David Niklasson stod för makalösa 38 poäng efter 8/12 (!) från trepoängsland och såhär långt så snittar forwarden dryga 22 poäng per match.

Det vimlar av fram för allt offensiv kvalité i dagens bortalag och det är inte bara den tidigare nämnde herren, David Niklasson, som man behöver hålla koll på, utan så även spelare som Joel Svensson och Andreas Von Uthmann som såhär långt under säsongen, har varit starkt bidragande orsaker till att IK Eos kanske är Superettans absolut starkaste, offensiva lag och således så väntar en match mellan seriens bästa defensiv och offensiv. Räkna med drama och en ny, tuff värdemätare!

Alan Zekovic har imponerat stort under comeback-säsongen i Uppsala Basket och nu ser han med tillförsikt fram emot dagens drabbning.

”Äntligen dags för match igen efter två veckors uppehåll och ännu ett toppmöte som vi har sett fram emot. Eos är ett riktigt bra lag, fram för allt offensivt som du nämnde och har många bra skyttar. Man ser att de är samspelta , spelar med ett högt tempo och med mycket energi!” säger han och berättar vad som krävs för en nionde raka seger, samt vad som publiken kan förvänta sig.

”Det kommer krävas att vi är fullt fokuserade i 40 minuter och gör de saker vi tränat på under veckan.”

– ”Publiken kan förvänta sig ett högt tempo och en energifylld match. Det är två lag som inte har spelat match på ett tag så vi är taggade på att få spela inför vår härliga publik igen.” säger Alan avslutningsvis.

Matchstart: 15:00USIF Arena.

Foto: PEBO-Foto

Kategorier: Herrar
Lag: Herrar
Spelare: Alan Zekovic