Tung förlust i Östersund – ”Vi kommer ut platt”

2022.11.17

Det blev en tung kväll för Uppsala Basket i Östersund. I avsaknaden av nyförvärvet Anthony Mathis och Jalyn Hinton som fortsatt dras med en skada, så kunde de blåklädda fjolårsfinalisterna, Jämtland Basket diktera händelseförloppet från start till mål för att sedan gå segrande ur striden med klara 89-57.

Jämtland Basket i Östersunds Sporthall kan mycket väl vara en av säsongens tuffaste bortamatcher – och så blev det också. Hemmalaget kunde redan under den inledande perioden stå för ett tidigt ryck och med 8-21 på resultattavlan när den första perioden var redo att summeras så var uppförsbacken, minst sagt, brant.

För Uppsala Baskets del så underlättade det inte heller att detta var en kväll då bollen helt enkelt inte ville ner i korgen. Under en torsdagskväll där de rödklädda endast makar med 23% på tvåorna och 64% på straffkasten så var detta en match som hemmalaget, som tidigare nämnt, kontrollerade från start till mål. Offensivt ledda av R.T Guinn, Pierre Hampton och Daniel Johansson så kunde head coach Adnan Chuk och hans mannar, successivt utöka den där första periodens trettonpoängsledning och aldrig tillåta bortalaget att göra match av det hela. Något som slutade i en mycket tung förlust i Östersund, 57-89 och nu får laget blicka fram emot måndagens hemmamatch mot serieledande och obesegrade Borås Basket i Fyrishov.

”Jag tycker att vi kommer ut platt från början utan den riktiga energi som vi måste ha för att slå ett starkt Jämtland. Jämtland är stora och starka och vi hade behövt spela med högre fart. Vi behöver också dela mer på bollen och 6 assists är ett tydligt tecken på det.” säger Niklas Larsson som bidrog med 11 poäng, 3 returer och 3 assists för att sedan blicka fram mot måndagens hemmamatch.

”En tuff match igen där vi behöver ha betydligt mycket mer energi och det hjälper att vi har vår fantastiska publik i ryggen!” säger han avslutningsvis.

Poänggörare, Uppsala: Shepherd 18, Larsson 11, Månsson 8, Zekovic 8, Jädersten 3, Friberg 2, Delryd 2, Axelsson-Kaltak 2, Zekovic 2, Kutic 1.

Här säkrar du dina biljetter inför måndagens hemmamatch!

Foto: PEBO-Foto

Kategorier: Herrar
Lag: Herrar