Vi bryr oss

Gameplan

Uppsala behöver fler bra förebilder – därför startade vi Gameplan.

• Vi ska ge barn och ungdomar i Uppsalas mest utsatta områden en bättre och mer meningsfull fritid.
• Vi ska aktivt lyfta fram bra förebilder och inspirera till positiv utveckling.
• Vi ska jobba långsiktigt och uthålligt.
• Vi ska göra detta i nära samarbete med Uppsala kommun & näringslivet.

Cilla Peiro, rektor på Gränbyskolan: ’’Gameplan innebär att fler vuxna finns i skolan.  Dessa vuxna fungerar som förebilder och samtalspartners för våra elever. De leder aktiviteter, som utomhusbasket och musikquiz, som engagerar och skapar nyfikenhet tillsammans med meningsfullhet.’’

Vill vi till fler skolor, ha fler aktiviteter och fler aktiva barn och skapa ett tryggare Uppsala. Och vi klarar oss inte utan våra engagerade partners!

Intresserad? Ta kontakt med vår marknadssida för mer information: 

Mathias Rutegård

Mobil: 072-1960 020

E-post: mathias.rutegard@uppsalabasket.se

Våra Gameplan-partners

Open Basketball

Parallellt med projektet Gameplan driver vi genom damföreningen också det vi kallar Open Basketball. Är du från 13 år och uppåt? Är du nyfiken på basket? Kanske du är basketfantast? Eller nybörjare? Här välkomnar vi dig till öppna träningar på med förebilder från Uppsalas elitlag.

Du behöver inte kunna något om basket, bara tycka att det skulle vara roligt att prova på. Du kan också vara nybörjare som vill utöka din basketrepertoar. Eller så är du redan etablerad basketfantast som vill slipa på dina basketskills. Alla är ni lika välkomna.

Vi lånar ut utrustning om du inte har egen. Det behövs bara gympaskor och bekväma träningskläder.

Vill du veta mer? Kontakta oss på info@uppsalabasket.se

Uppsala Basket Ledarskapsakademi

Uppsala Basket storsatsar på unga ledare. Nu lanseras Uppsala Baskets Ledarskapsakademi – en plattform för unga ledare att utbilda sig och växa som person, samt utvecklas i sin roll som tränare på och utanför basketplanen.

Ledarskapsakademin ska engagera, utbilda och utveckla framtidens ledare till att agera som förebilder och värna klubbens värdegrund och främja barn och ungas idrottande. 

Deltagarna kommer att under åtta tillfällen under säsongen utbilda sig på två olika nivåer (introduktion utvecklingstränare och grund utvecklingstränare), vara med under föreläsningar, delta i diskussionsgrupper, genomföra grupparbeten och självstudier och få mentorskap av erfarna ledare samtidigt som de får möjlighet att coacha några av våra yngre eller nystartade ungdomslag.
Deltagandet i Ledarskapsakademin är kostnadsfritt och arvode utgår vid coachuppdrag. Ledarskapsakademins huvudpartner Agenda Advokatbyrå.

Är du mellan 14–20 år (2008–2002) och intresserad av Uppsala Baskets Ledarskapsakademi? 

Kontakta kansli@uppsalabasket.se

Basket & studier

KOMBINERA ELITBASKET OCH UTBILDNING

Vill du utvecklas som basketspelare och samtidigt skaffa dig en bra utbildning? Uppsala Basket och klubbens samarbetspartners erbjuder dig som vill studera på universitetet eller gymnasiet unika möjligheter.

HÖGSKOLESTUDIER OCH BASKET

I Uppsala får du en unik möjlighet att kombinera studier vid Uppsala universitet med basketspel på elitnivå via Niklas Zennströms basketstipendium. Niklas med förflutet både som student och basketspelare vill genom sitt stipendium skapa förutsättningar för elitsatsande dam- och herrspelare att kombinera studier med elitspel i basket.

Om du tilldelas ett stipendium samt har kontrakt med A-laget ger det dig ett ekonomiskt stöd under hela studietiden. Denna möjlighet att kombinera spel på högsta nivå och samtidigt förbereda sig för karriären efter basketkarriären genom att skaffa sig en akademisk examen vid Uppsala universitet är unik i Sverige.

ANSÖKAN

Det första steget i ansökningsprocessen är att söka ett program eller fristående kurser motsvarande heltidsstudier vid Uppsala universitet. Ansökan sker vanligtvis senast den 15 april. Besked om antagning får du i mitten av juli. Vi uppmuntrar alla spelare som vill ta en plats i något av Uppsalas Baskets elitlag och samtidigt studera att ansöka om stipendiet.

Information om utbildningar vid Uppsala universitet finns på följande länk: uu.se/utbildning/plugga-pa-universitetet/idrott-studier

För mer information om stipendiet och ansökningsformulär, skicka ett mejl till: zennstromsbasketstipendium@gmail.com

UTÖVER STIPENDIET ERBJUDER UPPSALA BASKET:

En individuell utvecklingsplan för varje spelare (i planen ingår: studieplanering, basketutveckling och förberedelse för arbetslivet).

En mentor (t.ex. en före detta elitspelare) som stöttar och hjälper dig att utvecklas på och utanför planen.

Hjälp att hitta boende och eventuellt deltidsarbete.

En introduktion till Uppsala Baskets företagsnätverk i slutet av utbildningen.

För mer information, kontakta oss på: info@uppsalabasket.se

GYMNASIESTUDIER OCH BASKET

Vill du träna extra på skoltid i gymnasiet? Celsiusskolan i Uppsala har en certifierad NIU utbildning (nationellt godkänd idrottsutbildning av SBBF) med inriktning mot basket. Du tränar 4-5 dagar i veckan under alla tre åren. Träningen leds av välutbildade och erfarna ledare. Du får även insikter i kostens betydelse, träningslära, idrottspsykologi och mycket annat. Läs mer om NIU på: celsiusskolan.uppsala.se/idrottsutbildning.

Som NIU-student på Celsiusskolan får du en försmak av livet som elitidrottare. Du följer våra elitspelare på nära håll, du får lära dig vad som krävs för att lyckas på nästa nivå och om du är beredd att satsa, finns alla förutsättningar på plats för att hjälpa dig att lyckas.